Çocuğunuz için Süper Anne Olmaktan Vazgeçin

Çocuğunuz için Süper Anne Olmaktan Vazgeçin
Alerji gelişmiş olan ülkelerde en yaygın olan hastalıktır. Alerjiler vücudumuzda bulunan tüm organları ilgilendirir. Bunlar basitçe halk arasında kurdeşen diye bilinen veya bizim tıp dilinde ürtiker olarak adlandırdığımız daha çok küçüklük çağında başlayan halk arasında egzama diye bilinen tıp dilinde ise atopik dermatit ismini verdiğimiz bir tür tablodur.
 
Alerji kolay bir kızarıklıktan ibaretmiş gibi algılansa da alerjik çocuk büyüten anneler bunun ne kadar zor ve yorucu bir mücadele olduğunu bizzat yaşayarak görüyor. İşin aslı, bizler daha çok aşırı erken yaşlarda  yasaklarla  çocuk büyütmek zorundayız. Emziren bir annenin yaptığı sert diyet, oldukça sınırlı bir beslenme ile sağlıklı bir çocuk büyütmeye çalışmak, çocuğunu aktiviteleri falan bir yana bırakın yakın arkadaşının doğum gününe dahi götürememek, okul seçerken sırf eğitim kalitesine değil. İlk önce çocuğun neyi nasıl yiyebileceğine önem vermek, çocuğunuzu her çocuk gibi normal olduğuna inandırmaya çalışmak, tüm bunlar gıda alerjisinin ölümcül sonuçlar bile doğurabileceğini bilmeyenler için hiç bir şey ifade etmeyebilir. Sonuçta herkes yaşadığını bilir 
 
Yarına dair hayaller kurmak elbette motive edici, kim çocuğunun bir sonraki yaş gününde pasta yiyebilmesini istemez ki  Lakin geçmiş tecrübelerimden geleceğe dair hedefler koymanın da büyük hayal kırıklıkları getirebileceğini biliyorum. Alerjik çocuk büyüten tüm annelere tavsiyem bu süreç ister kısa olsun ister uzun, çocuğunuzun en güzel çocukluk devrinin geçip gittiğini unutmayın. Alerjisi geçtiği gün hayat size onun ilk gülüşünü, ilk adımlarını, ilk diş çıkarmasını, ilk konuşmasını geri getirmeyecek. O nedenden dolayı ilklerin tadını çıkarmaya çalışın. Alerjinin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin, onu yöneten siz olun!
 
İstanbulda alerji bölümü olan hastanelerden biri olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Hastanemiz Kulak Burun Boğaz bölümü Alerji Polikliniği servisinde yapılmakta olan alerji testleri Sosyal güvenceli  (SGK lı ve Devlet Memuru) hastalarımıza, doktorlarımızın alerjik bir rahatsızlık tetkik etmesi mecburiyetinde ayrım ücreti alınmadan yapılmaktadır. Herhangi bir maddeye karşı alerjik reaksiyonu olan hastalarımız polikliniğimizden hafta içi Salı ve Perşembe günleri saat 15.00-17.00 saatleri arasında hizmet alabilirler. Detaylı bilgi almak için 0212 644 22 00 numaralı telefondan veya sol taraftan hemen sorun kısmından bize ulaşabilirsiniz.
 
Konu ile ilgili arama cümleleri: İstanbulda alerji bölümü olan hastaneler,alerji nedir,kimler alerji olur,süper anne,besin alerjisi,alerji testi,alerji testi fiyatları,alerji testi fiyatları, alerji testi fiyatları, alerji nedir
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:21/11/2014
Okunma Sayısı:10215
Soru sor