Ciltteki aknelere etkili çözüm

Ciltteki aknelere etkili çözüm
Günümüzde en sık rastlanan deri hastalıklarından birisi de Akne'dir. Ergenlikle birlikte kendini belli eden siyah, beyaz noktalar, kızarık sivilceler hatta bazen de deri altında kist olarak kendini belli edebilir. Akne dediğimiz şey ciltteki yağ bezlerinin fazla çalışarak tıkanması ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Androjen hormonuyla tetiklenmekte olan yağ bezeleri ciltte yağ oluşumuna sebep olmaktadır. Androjen dediğimiz hormon erkek hormonu olmasına karşın hem erkekte hem de kadında görülebilmektedir. Aknenin Çıkma Sebepleri NelerdirEn fazla ergenlik döneminde üretilmektedir. Androjen dediğimiz hormonun seviyesinin yükselmesiyle birlikte yağ bezleri sebum salgılamaktadır. Bu maddeler genel olarak cilde yayılmaktadırlar. Bu madde kümelenerek gözenekleri tıkar ve ciltte sivilce ve siyah noktalar oluşmaya başlar. Sebum zaman içerisinde ciltte doğal bir şekilde bulunan bakteriler ile birleşir ve ilerleme gösterir. Bu şekilde farklı akne çeşitleri ortaya çıkmaya başlar.
akne tedavisi

Akne Çeşitleri Nelerdir?
Akne çeşitlerine göre değişmektedir. Orta dereceli akne ciltte bulunan siyah noktalar, kırmızı ve pembe şişkinlikler, sivilceler görülmekte ileri seviye akne durumlarında cildin altında gelişen, büyük ve aynı zamanda ağrılı nodüllere rastlanır. Bu oluşan kist ve nodüller iz bırakabilirler.  Genel olarak ergenlik çağında başlayan hormonal değişimler ve beraberinde akne oluşumu bazı durumlarda ileri yaşlarda da çıkabilmektedir. Özellikle kadınlarda 40 ve üstü yaşlara kadar sürebilen akne hormonal değişimlerden dolayı kaynaklanan sivilceleri de beraberinde getirebilmektedir.

Akne Tedavisi Nasıldır?

Akne tedavisi genel olarak antibiyotikler ile yapılabilmektedir. Fakat akne tedavisinde alınacak antibiyotiklerin hekim kontrolünde olması önemlidir. Hekim kontrolü olmaksızın alınacak antibiyotikler daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu sebepten ötürü akne tedavisindeki ilaç kullanımı kesinlikle alanında uzman bir doktor tavsiyesi ile gerçekleştirilmelidir.
akne

Bunun yanında akne tedavisinde düzenli bir şekilde cilt bakımı da yapılmalıdır. Akne durumunun derecesine göre farklı yöntemler uygulayarak da tedavi etmek mümkündür. Akne tedavisinde lazer uygulamaları da yine alternatif bir tedavi seçeneğidir. Tabi bu yine aknenin derecesine ve uzman doktorun yöntemine, vereceğe karara bağlıdır.

Oldukça sık karşılaşılan bu durumdan kurtulmak şimdi tıpda gelinen nokta ile oldukça kolay bir hal almıştır. Özel Meltem Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) Bölümü uzman doktorları akne tedavisinde en uygun tedavi yöntemlerini kullanarak hastayı bu sıkıntılı durumdan kurtarmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:05/12/2013
Okunma Sayısı:13144
Soru sor