Burun estetiği uzmanlık ister

Burun estetiği uzmanlık ister


Burun Estetiği Ameliyatı ile Hayalinizdeki Buruna Kavuşacaksınız
Burun estetik ameliyatları, son teknoloji ve uzman doktorlar ile şimdi daha hızlı, sağlıklı ve güvenli. Burun estetiği ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Uzman Doktor Gökalp Dizdar'a sizin için sorduk.Estetik burun ameliyatı, kısaca burunun yeniden biçimlendirilmesi operasyonudur. İnsanlar, yüzün en önemli bölümlerinden biri olan burunlarında istedikleri düzeltmeyi yaptırabiliyor, daha estetik bir görünüm kazanabiliyorlar. İnsanlar cerrahi operasyonlarda tereddütlü olabilmektedirler. Bu çok doğaldır. Sonuçta vücutlarında bir yerde yapılacak bir işlem söz konusudur. Fakat günümüzde gelişen tıp teknolojisi ile bu tip cerrahi işlemlerin uygulanması oldukça rahat ve hızlıdır. İnsanlar, çevrelerinde gördükleri olumlu örnekler ile bu tereddütlerinden kurtulmaktadırlar. Operasyon profesyonel olup, kişi bu tip bir cerrahi işlemden sonra hızla iyileşmekte ve istediği görünümü elde etmektedir.Operasyon ÖncesiÖzel Meltem Hastanesi doktorlarından Uz.Dr. Gökalp Dizdar, bu tip cerrahi bir işlemde, operasyon öncesi ve sonrası doktor ile hastanın iyi bir iletişim kurması gerektiğini vurguluyor. Doktor, ilk görüşme esnasında hastanın nasıl bir burun görüntüsüne kavuşmak istediğini sorar. Uz.Dr. Gökalp Dizdar, hastanın yüzünün şekli, burun kemikleri ve kıkırdak yapısı, cilt kalınlığı, kişinin yaşı ve beklentilerinin masaya yatırıldığını belirterek bu konular hakkında hastayla detaylı bir görüşme yapıldığını söylüyor. Daha sonra doktor operasyonun nasıl bir işleyişi olduğu hakkında hastaya bilgiler verir. Doktor bu noktada hastanın geçirdiği önemli bir hastalık var mı, hastanın operasyona tepki verecek bir alerjisi var mı bunları öğrenir. Sinüzit veya grip gibi hastalıklar mevcut ise, operasyon ertelenerek uygun zaman beklenmektedir. Hasta beklentilerini en açık şekilde doktoruna anlatmalı, ve fazla hayalperest olmamalıdır.
Ameliyat Süreci
Burun estetiği ameliyatı, genel olarak iki temel operasyon tekniği ile yapılır. İlki  burun içinden kesinin yapıldığı bir tekniktir. Operasyon sonrası dışarıdan bakıldığında her hangi bir kesi veya yara görülmez. İkinci teknikte ise kesi burun önünden yapılır. Burun ameliyatları genel veya lokal anestezi olarak yapılabilmektedir. Lokal anestezi de hasta rahatlar ve operasyona ondan sonra başlanır. Hasta operasyon süresince ağrı veya acı hissetmez. Operasyon esnasında kemik ve kıkırdaklara önceden belirlenen tasarıma uygun şekil verilir. Bu tasarıma göre kemik ve kıkırdakların fazlalıkları varsa alınır, eksiklik ya da çukurluk varsa yine kemik ve kıkırdak parçaları ile dolgu yapılır. Burun estetiği ameliyatı uygulamasında her cerrahın uyguladığı kendine özgü tekniği bulunmaktadır. Uzman doktor kendine özgü tekniği ile en sağlıklı şekilde operasyonu yürütür. Operasyon bittiğinde burnun yeni şeklini muhafaza etmesine yardımcı olacak bir alçı uygulanmaktadır. Burnun içine tamponlar, yumuşak silikon aletler de konulabilir. 
Ameliyat Sonrası Normale Dönüş
Burun estetiği sonrası, hasta genellikle 1-2 gün içerisinde normal yaşantısına dönerler. Hatta ameliyattan 1 hafta sonra yavaş yavaş iş hayatına dönmeye başlarlar. Özel meltem Hastanesi doktorlarından  Uz. Dr. Gökalp Dizdar, bu konuda aceleci davranılmaması gerektiğini ve operasyon geçiren hastaların sağlığına tam manasıyla kavuştuktan sonra iş hayatına başlamalarının uygun olduğunu belirtmektedir. Genellikle vücudu yoracak hareketlerden en az 2-3 hafta kaçınmalı, güneşte fazla kalınmamalı ve yüz yıkamalarında hassas davranılmalıdır. Yine 8 hafta gözlük takılmamalıdır. Bu süre zarfında uzman doktor, sık sık hastayı kontrol etmekte, gelişimi incelemektedir. Operasyon sonrasında yürütülen bu süreçte hasta, ağrı veya şikayetleri olması durumunda doktoruyla sürekli irtibatta olmalı, aklına takılan sorularda muhakkak doktoruna danışmalıdır.Özel Meltem Hastanesi, uzman doktorları ile estetik burun ameliyatlarını profesyonel bir şekilde yürütmekte, hastanın operasyon öncesi ve sonrası aklına takılabilecek tüm sorularını cevaplamaktadır. Unutulmamalıdır ki bu tip önemli cerrahi operasyonların uzman doktorlarca yapılması gereklidir. Konuda uzman olmayan doktorlarca veya yetersiz ekipmanı bulunan hastanelerce yapılan burun estetiği ameliyatları, hastayı mutsuz edecek ve ciddi sağlık problemleri meydana getirecek şekilde sonuçlanabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi bu bağlamda uzman doktorları ile tıp teknolojisinin geldiği son noktada sağlıklı ve güvenilir bir hizmet vermektedir.      

Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/04/2013
Okunma Sayısı:12659
Soru sor