Bu belirtiler varsa çocuğunuzu mutlaka doktora götürün

Bu belirtiler varsa çocuğunuzu mutlaka doktora götürün
Yaklaşan kış mevsimi ile birlikte özellikle bünyesi zayıf olan çocukları kolayca etkisi altına alabilen grip, ilerlediği takdirde çok tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Kış aylarının en yaygın hastalığı olan gripten korunmak için ise doktor tavsiyeleri ve ilaçlar ihmal edilmemelidir. Grip belirtileri dahilinde çocuk derhal bir doktor muayenesine götürülmelidir. 'Nasıl olsa geçer', 'Hastalık bu yarına bir şeyi kalmaz' diyerek hafife alınmamalıdır. Dünyada ölüme varan sonuçları ile gribal enfeksiyon özellikle bünyesi zayıf çocuklarda çok daha ağır kendini göstermektedir. Grip dediğimiz hastalık üst solunum yolu enfeksiyonudur. Aniden başlar ve yüksek ateşe sebep olan gribal enfeksiyon 38 derecenin üzerinde seyreder. Kuluçka süresi dediğimiz kendini belli etme süresi ortalama 2-3 gündür. Bu hastalık bulaşıcı olmakla beraber akciğerlere yayılarak hastanın zor zamanlar geçirmesine neden olur.

Çocuğunuzda Bu Belirtiler Var İse?
Eğer çocuğunuz boğaz ağrısından şikayet etmeye başladıysa, baş ağrısı ve buna bağlı ateşi çıkıyorsa gribal enfeksiyon başlangıcı olabilir. Burun akıntısı, titreme,  öksürme, hapşurma, iştahsızlık, baş dönmesi, mide bulantısı, sırt ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk gribal enfeksiyonun 'ben geliyorum? deme şeklidir. Bu tip belirtiler kış aylarının en sık görülen hastalığı gribin belirtileridir ve acil önlem alınması gereklidir.
çocuklarda grip

Kafanıza Göre İlaç VermeyinHastalık yeni başlıyorsa doktorunuzun da tavsiyeleri çocuğa evde ilaçla destek verebilirsiniz. Fakat unutulmaması gereken şey kafanıza göre çocuğunuza antibiyotik vermemenizdir. Antibiyotikler gribal enfeksiyon için etkili değildir. Tam tersine doktor onayı olmadan çocuğunuza vereceğiniz antibiyotikler vücuttaki doğal bağışıklığı da baskılamaktadır.Çocuğun yüksek ateşi düşürülmeye çalışılmalı, bol sıvı ile desteklenmesi ve dinlenmesi gerekmektedir. Ateş düşmüyorsa mutlaka yine doktora başvurmak gerekmektedir. Grip Riskini Aşı ile Ortadan KaldırınUzman doktorlar grip ve soğuk algınlığına karşı kesin çözümün aşı olduğunu söylemektedirler. Özel Meltem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nde çocuğunuzun tam teşekküllü muayenesi yapılmakla beraber kışın acımasız hastalığı gribe karşı da tüm önlemler alınmaktadır. İlaç tedavisinde yönlendirme ve grip için aşı ile çocuğunuzun bu süreci en kolay şekilde atlatmasına yardımcı olabilirsiniz. Doktor tavsiyeleri ile çocuğunuzu daha en başından koruyabilirsiniz. Belirtiler kesinlikle kulak ardı edilmemelidir. Günümüzde dünyada ölümlere kadar varan sonuçları ile grip ciddiye alınması gereken hastalıklardan biridir.   
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:31/10/2013
Okunma Sayısı:14933
Soru sor