Bu belirtiler var ise kalp hastası olabilirsiniz

Bu belirtiler var ise kalp hastası olabilirsiniz

Kalp, insan vücudunun merkezi olmakla birlikte vücudun işlevini görmesi açısından tüm sistemi kontrol eden bir mekanizma gibidir. Kalpte oluşabilecek herhangi bir aksaklık tüm vücudun işlevini bozacaktır. Vücudumuza gerekli  besin ve oksijeni sağlayan kalbimiz, vücutta meydana gelebilecek aksaklıklar nedeniyle görevlerini yerine getiremez duruma gelir ise kendisinde veya diğer organlarda fonksiyon eksiklikleri ortaya çıkararak bozulmaya neden olur.

kalp hastalıkları


Kalp Hastalığım Olduğunu Nasıl Anlarım?
Kalp rahatsızlıkları kendisini bazı belirtiler dahilinde göstermektedir. Bunlar genellikle kalpte hafif veya şiddetli ağrılar, sürekli bir yorgunluk ve halsizlik durumu, nefes alıp vermede güçlükler, nefes darlığı, öksürük, senkop dediğimiz bayılma durumu, çarpıntı, bacakta ve karında şişmeler yani ödem, baş veya ensede ağrılar, morarma, hazımsızlık, yutma güçlüğü ve hıçkırık şeklinde belirtiler verebilmektedir. Kalp Hastalıklarının Tedavisi Nasıl Olmaktadır?Kendi kendine kapanma olasılığı olan ve hastanın büyümesine engel olmayan küçük kalp delikleri, ilerlemeyen damar hastalıkları gibi bir takım rahatsızlıkların dışında genel olarak tedavi yöntemi cerrahidir. Doğumsal kalp rahatsızlığı var ise bu oldukça dikkat ve titizlik isteyen bir tedavi olacaktır. Çocuk kalp hastalıkları özellikle doğumsal kalp problemleri var ise çocuk kardiyolojisinde, çocuk cerrahisi uzman doktorlarının birlikteliği ile üstesinden gelinebilen bir sıkıntıdır. Son 30 yılda bu alanda yapılmış olan çalışmalar ile bugün gelinen noktada önemli kalp hastalıkları eken evrede teşhis edilip tedavi edilebilmektedir. Çağdaş konjenital kalp cerrahisi uygulanan merkezlerde birçok doğumsal kalp rahatsızlığı günümüzde başarılı olarak cerrahi yöntemle tedavi edilmektedir.

kalp rahatsızlıkları


Doktor hastayı muayene ettikten sonra EKG, göğüs röntgeni ya da ekokardiyografi gibi ek incelemelere gerek duyabilir. Oldukça etkin bir şekilde uygulanan bu test yöntemleri ağrısızdır. Ultra ses dalgaları vasıtasıyla kalp kapakları hakkında ayrıntılı bilgiye erişilmiş olur. Bununla birlikte ne tür bir sorun olduğunu saptamak mümkün olmaktadır. Kalp Damar Tedavisinde Uzman İsim

Damar hastalıkları veya kalp rahatsızlıklarına neden olan problem belirlendikten sonra uygulanacak cerrahi yöntem seçilmektedir. Damar tıkanıklıkları veya ritim bozukluklarına karşı alınacak önlemler ile doğuştan delik kalp veya kalp sorunları yapılacak testler ile en uygun şekilde tedavi edilmektedir.
Özel Meltem Hastanesi Kardiyoloji Bölümü uzman doktorları gerekli testleri yapmakla beraber kişilerin herhangi bir kalp veya damar rahatsızlığının olup olmadığını ortaya çıkarmakta ve tıbbi, cerrahi ne tür bir tedavi yöntemi uygulanacaksa bunu başarılı bir şekilde yapmaktadırlar.

Güncelleme Tarihi:24/12/2021
Yayınlama Tarihi:02/12/2013
Okunma Sayısı:61093
Soru sor