Botox uygulaması ile gençleşin

Botox uygulaması ile gençleşin
Botox, plastik cerrahi alanında yapılan yüzdeki, boyundaki kırışıklık ve çizgileri gidermek maksatlı uygulanan bir yöntemdir. Estetik yönden bıçak altına yatmak istemeyen ve mesafeli bakan bayanların özellikle son dönemde tercih ettiği bir yöntemdir. Yüzün üst kısımları, kaş araları, göz ve boyun çevresindeki kırışıklıklar botox sayesinde diri bir hal alıyor. Bayanların son dönemde kaşlarını kaldırmak için başvurdukları yöntemlerden biriside botoxtur. Botox ve EtkileriUygulandığı yerdeki küçük kas bölümlerinin sinir bağlantısını engelleyerek kasın kasılmasına engel olmaktadır. Sinir uçlarından nörotransmitterin salgılanmasını engeller ve bu işlemi yerine getirir. Bu şekilde uygulandığı kas bölümleri üzerindeki cilt kısmı kırışıksız kalmakta, botox uygulanmamış kas bölümleri ise çalışmaya devam etmektedir. Bu şekilde normal yüz ifadesi de korunmuş olur. Botox küçük bir iğne ile yüzün kısmi noktalarına enjekte edilmektedir. Serum sulandırılırmaktadır. Bu sulandırmada doktorların tercih ettiği çözücü oranları birbirinden farklı olabilmektedir. En düşük sulandırma dozu 1 ml serum fizyolojik miktarı tercih edilir. Bu şekilde en az orandaki yüksek doz botox istenen kasın içerisine rahatlıkla enjekte edilmektedir. Uygulama sırasında çok ufak böcek ısırması gibi bir sızı duyulabilir. Ekstradan bir anestezi veya uyuşturma yöntemi gerektirmez.
botox

Botox Riskleri Var Mıdır?Tedavide en bariz olarak gözlemlenen yan etki enjeksiyon bölgelerindeki ufak çaplı kızarıklıklardır. Ortalama hastaların %10`unda birkaç saat sürebilen baş ağrıları gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra Botox migren ve baş ağrıları tedavilerinde de sıklıkla kullanılmaktadır.  Botox kaynaklı ciddi bir rahatsızlık gözlemlenmemiştir. Enjeksiyon tekniği hataları kısmen olabilmekte bu da doktorun hakimiyeti ile alakalı bir durumdur. Botox için tamamen güvenli bir maddeden yapılmıştır desek doğru olur.Kime Yaptıracağınız ÖnemliBu tedavide enjeksiyonu kimin yapacağı oldukça önemlidir. Doktorun bu konuda yeterli uzmanlığı olması önemlidir. Aksi halde yanlış bir yere yapılacak madde enjeksiyonu istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Botoxun nereye uygulanacağı da oldukça önemlidir. Botox daha çok kırışık ve gıdı problemlerini ortadan kaldırmak maksatlı yapılmaktadır. Bunun yanında terleme tedavisi için de yine botox tercih edilmektedir.
botoks

Botox, uygulandıktan sonra 24-72 saatte kendisini belli eder. 7-14 gün civarında etkisini tam olarak gösterir. Botox terleme ile vücuttan atılmaktadır. Bu durum yaklaşık 8 ay kadar bir zaman diliminde olmaktadır. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü doktorları botox uygulamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte ve kişinin taze ve yeni bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:15/11/2013
Okunma Sayısı:10444
Soru sor