Bebeğinizde pişik sorunu var ise...

Bebeğinizde pişik sorunu var ise...
Pişik, ciltte sürtünmeyle veya bazı mantar tiplerinin görülmesiyle kendisini belli eden bir hastalıktır. Pişik sıkıntılı bir rahatsızlık olduğu için pek çok organı veya bölgeyi kötü etkileyebilmektedir. Pişik durumu kişiden kişiye farklı bulgular gösterebilmektedir. Pişik bizim toplumumuzda oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Fakat tedavisi mümkün bir hastalıktır. Bebeklerde pişik ciltte oluşan harabiyete göre değişebilmektedir. Tedavisi tam olarak mümkündür ancak duruma göre bazen tekrarlama yapabilmektedir. Bebeklerde pişiğe mutlaka doktor kontrolü ile ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Eğer bebeklerde pişik için gerekli tedavi yapılmaz ise ilerleyip ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bu sebeple pişik belirtileri dahilinde mutlaka uzman bir doktora başvurmak gereklidir.
bebeklerde pişik

Bebeklerde Neden Pişik Olur?Bebeklerde pişiğin nedeni pek çok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Bunlar kişinin bünyesinin durumu, çevre ve ailesel faktörler, derinin uzun süre havasız sıcak bir ortamda kalması bunlarda bir kaçıdır. Bezin sürtünmesi ile deri tahrip olmaktadır. Kıvrımlarının sürtünmesi ile daha da ileri boyuta taşınabilmektedir. Bu nedenler sebebiyle genel olarak her bebekte pişik görülebilmektedir. Bu nedenlerin ortadan kaldırılması ile pişik sorunu da ortadan kalkacaktır.

Bebeklerde Pişik Belirtilerine Dikkat
Bebeklerde belirtiler, çocuklara ve büyüklere oranla farklı şekillerde meydana çıkabilmektedir. Bebeklerde pişiğin en belirgin belirtisi ciltteki harabiyet ile oluşan kızarıklıklar olmaktadır. Bebeklerde meydana gelen bu durum erişkinlerde de kendini bu şekilde belli edebilmektedir. Pişik belirtileri farklı tür ve şiddette kendisini belli edebilir. Bebeklerde uygulanacak tedavi yöntemi ile bu kızarıklıklarda belirgin bir şekilde düzelmeler görülebilmektedir.
pişik

Pişiğin Tedavisi İçin Geç KalmayınÜlkemizde de tüm dünyada olduğu gibi pişiğin farklı tedavi seçenekleri mümkündür. Bu yöntemler doktordan doktora ve uygulanacak yönteme göre farklılıklar gösterebilmektedir. Doktor kontrolünde pişiğin tanısı yapıldıktan sonra yine doktor tarafından bebekte uygulanması için gerekli ilaç tedavileri uygulanır. Tahriş ve kızarıklıkları ortadan kaldıracak farklı krem kombinasyonları yine doktor muayenesi ve bulgusuna göre çeşitlilik gösterebilir. Antibakteriyel, vitamin içeren kremler yine doktor tarafından önerilmekte ve uygulanmaktadır. Doktor bu kremlerin nasıl kullanılacağını anne babaya detaylı bir şekilde anlatmaktadır. Yüksek oranda steroid içeren kremler kesin müddetle kullanılmamalıdır. Rektal bölgede görülen koyu kızarıklıklar uygun kremler ile ortadan kaldırılmaktadır. Pişik tedavisi alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Özel Meltem Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) bölümü uzman doktorları pişik tedavisinde en etkin yöntemleri kullanarak bu sıkıntılı rahatsızlığı ortadan kaldırmaktadırlar.  
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:25/12/2013
Okunma Sayısı:12183
Soru sor