Aşırı ağrılı adet ciddi rahatsızlıklara kapı açıyor

Aşırı ağrılı adet ciddi rahatsızlıklara kapı açıyor
Kadınların büyük bir bölümü adet dönemini oldukça sancılı geçirirler. Birkaç gün hareket bile edemez hale gelen kadınlar yataktan çıkmak dahi istememektedirler. İki tür adetten bahsetmek mümkündür. Bunlardan birincisi ağrı kesici ve diğer önlemler ile durdurulabilir rahim içi tabakanın kasılma durumu ile dökülmeye neden olan adet kanamalarıdır. Regl dönemi vücuttaki hormonlarla ilgilidir. Eğer bu ağrılar ağrı kesici veya diğer önlemler ile giderilemiyorsa jinekolojik farklı tipte hastalıkların mevcut olduğu söylenebilir.
Ağrılar hiçbir tedbir ile azalmıyorsa bu farklı hastalıklara işaret edebilir. Bu durumda uzman bir doktora başvurmak gerekebilir. Yapılacak jinekolojik inceleme normal seviyede ilerlemesi gereken ağrıların neden bu kadar şiddetli olduğunun ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayacaktır. Uzman Doktora Başvurmak ÖnemlidirŞayet adet döneminde dayanılmayacak kadar şiddetli ağrılar var ise ve farklı bir sorun olduğu hissediliyorsa mutlaka doktor muayenesi gereklidir. Adet ağrıları 2-3 günlük bir dilimden daha uzun sürüyorsa ve zamanında eşlik eden adet kanaması yok ise farklı bir sorun ortaya çıkmış olabilir. En doğru teşhisi uzman doktor yapacaktır.
adet ağrısı

Aşırı ağrılı adet sancıları farklı hastalıklara belirti verebilir. Rahim içi tabakası normal doş bölgelerde yumurta kisti, yapışıklıklar, enfeksiyon gibi sıra dışı durumlar adet sancısıymış gibi kendisini gösterebilir. Doktor yapacağı muayene ile böyle bir durumun olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Ortaya çıkan sonuca göre uzman doktor en uygun tedavi yöntemini uygulayacaktır.Doktor önerileri ile beraber uygun dozda ilaçlar alınacaktır. Eğer herhangi bir sonuç alınmaz ise laparoskopi dediğimiz yöntem ile karın boşluğunun incelenmesi yerinde olacaktır. Genel manada rahim içi tabakanın rahim içi yüzeyi dışında bir yerde yerleşmiş olma durumu ortaya çıkabilir. Bununla beraber nedeni bulunamayan hastalık psikolojik de olabilmektedir. Bu gibi durumlarda psikolojik danışmanlık alınabilir. Özel Meltem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü uzman doktorları aşırı ağrılı adet sancılarının nedenlerini muayeneler ile ortaya çıkarıp en uygun tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:12/02/2014
Okunma Sayısı:11319
Soru sor