Sağlıklı diyetin 6 sırrı

Sağlıklı diyetin 6 sırrı
Fazla kilolarımızdan hepimiz şikyetçiyiz. Bazı kimseler yaşamları boyunca bir çok lezzetten mahrum kaldığı halde zayıflamayamazken, bazıları ise istediğini istedikleri kadar yese dahi kilo almayabiliyor. Eğer sizde zayıflama çabalarınızda bir türlü başarıya ulaşamadıysanız "zayıflamanın 12 sırrı" makalemizi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz. 1. Buzdolabınızda çoğunluklukla light yiyecek ve içecekler bulundurun:
Evinizde her gün birkaç kez açıp kapacığınız buzdolabının içinde hangi tür yiyeceklerin olduğu sizi forma kavuşturmada çok önemli bir etkendir. O yüzden dolabınızda light besinler bulundurmanızı önemle tavsiye ediyoruz.2. Beyaz ekmeğin yerine tahıl ekmeği:
Tam tahıl ekmeğinin sağladığı tokluk hissi ile zayıflamada önemli bir unsurdur. Ancak unutmayın ki tam tahıl ekmeği beyaz ekmekten farklı değildir, sadece vermiş olduğu tokluk hissi daha uzundur.3. Yemekten önce su için:
Yemeklerden önce su içerek mide hacmini doldurabilirsiniz. İçtiğiniz suyun ph değeri yani alkali değeri yüksek, alkali su olması sizin için avantaj olacaktır. Alkamine adıyla bilinen alkali su damlası ile içtiğiniz suyu alkali değeri yüksek hale çevirebilir. Her yemekten önce önce içeceğiniz 1-2 bardak su size günde 100-150 gr daha az kalori kar kalacaktır.4. Uyku düzeninize dikkat edin:
Belirli saatte uyumak ve uyanmak, bünyenizin düzenli çalışmasını tetikler. Böylece vücudunuzun metobolizma hızının düşme olasığı azalır ve ortadan kalkar. Gün içinde yemekten sonra uyumak metobolizma hızını oldukça düşürmektedir.5. Sabah kahvaltısını mutlaka yapın:
Kahvaltı yapmadan başladığınız o günü fazla kilolarınıza karşı vermiş oldoğunuz savaşı kaybettiğiniz bir gün olarak sayabilirsiniz. Sabah kahvaltısı metobolizma hızının düzenli olarak çalışmasını sağlamaktadır.6. Aynı besinin tüketiminden kaçının:
Tek çeşit bir besin ile kilo veremeyi denemek hem çabanızın boşa çıkmasına hemde sağlığınızı bozmanıza neden olabilir. Ayrıca tek bir veya iki besinle beslenerek diyete girmek bir zaman sonra yaptığınız diyetin size zulüm haline dönmesine neden olacaktır.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:02/06/2014
Okunma Sayısı:10740
Soru sor