Geniz eti kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Geniz eti kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Çocuklarda geniz eti büyümesi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kalp, böbrek ve eklem rahatsızlıklarına davetiye çıkaran geniz eti büyümesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Gökalp Dizdar şayet vaktinde gerekli müdahale yapılmazsa ileride daha ciddi sorunlarla karşılaşılabileceğini belirtti.

Çocuklarda geniz eti büyümesinin uyku kalitesini olumsuz etkilediğini söyleyen Dr. Dizdar çocuğun bu şekilde sağlıklı bir büyüme sürecine giremeyeceğini belirtiyor. Gece horlama, diş gıcırdatma, yatakta yer değiştirme gibi şikayetleri ortaya çıkaran geniz eti büyümesinin ayrıca kalp rahatsızlığı, böbrek ve eklem hastalıkları gibi sağlık sorunlarına da yol açtığı biliniyor.

Geniz Eti Ameliyatı İle Pek Çok Hastalığın Önüne Geçilebilir

Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Gökalp Dizdar küçük çocuklardaki bu geniz eti probleminin kalp sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Dizdar, “Geniz eti dediğimiz doku burnun gerisinde yer alır ve bademciklerle benzer görevi üstlenir. Mikroplar bademciklere ve geniz etine yerleşerek burada tedavisi oldukça zor sıkıntılı bir duruma neden olurlar. Bu durum ilerlediği takdirde yalnızca çocuklarda gece travmaları değil, ileriki dönemlerde kalp ve böbrek hastalıkları da ortaya çıkar.

Bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için erken teşhis ile çocuklardaki geniz eti alınmalıdır. Geniz etinin alınması çocuklarda herhangi bir eksikliğe neden olmaz. Tam tersine çocuklarda geniz eti alınması ile birlikte pek çok hastalığa karşı bağışıklık kazanır. Bu sebeple böyle bir durumda tereddüt etmeden çocuğu hastaneye götürüp gerekli ameliyatın yaptırılması önemlidir. dedi.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:22/03/2016
Okunma Sayısı:10393
Soru sor