Ağrısız (prenses) doğum

Ağrısız (prenses) doğum

Ağrısız Doğum ile Endişeleriniz Bitiyor

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir. Hastaneye vardığınızda uzman doktorlarımız tarafından (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçülür. İşlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz. Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz.

Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir. Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek.

Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak! Doğumdan sonra sırtınızdaki epidural kateter, canınız hiç yanmadan çekilip çıkarılacak. Ve siz, hiç ağrı sancı çekmeden normal hayatınıza dönecek, anneliğe alışacaksınız.

Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/12/2010
Okunma Sayısı:16183
Soru sor