Ağrısız normal doğum ile endişe etmenize gerek kalmadı

Ağrısız normal doğum ile endişe etmenize gerek kalmadı

Özel Meltem Hastanesi Jinekoloğu Op. Dr. Fatma Zakiev anne adaylarının 'epidural anestezi' sayesinde normal doğumdan çekinmelerine gerek kalmadıklarını belirterek ağrısız normal doğum ile pek çok kadının bu yöntemden memnun kaldığını belirtti.

Anne adaylarını Sağlık Bakanlığı’nın da desteği ile normal doğuma teşvik ettiklerini belirten Op. Dr. Fatma Zakiev kadınların çekincesi olan normal doğumda ağrının artık epidural anestezi ile tarih olduğunu açıkladı. Dr. Fatma Zakiev, “Doğum sırasında acı hissini ortadan kaldırmak için epidural anestezi uyguluyoruz. Epidural analjezi ile yani ağrısız doğuma halk arasında 'prenses doğum' da denmektedir. Anne adayı oturur pozisyonda durur ve beldeki uygun bölgeye küçük bir iğne ile lokal anestezik uygulanarak uyuşturma işlemi gerçekleştirilir. Ardından epidural aralığa ince plastik bir katater yerleştirilir. Bu verilen lokal anestezik ilaç ağrı algısını ortadan kaldıracaktır. Böylelikle anne adayı doğum esnasında ağrı hissetmeyecek, doğum sürecine bizzat tanık olacaktır.” dedi.

Hem Ağrısız Hem Sağlıklı Yöntem

Özel Meltem Hastanesi Jinekoloğu Op. Dr. Fatma Zakiev uzman bir kadro ile çalıştıklarını belirterek, “Kadınların normal doğuma olan yaklaşımı etkileyen en büyük unsur doğum esnasında çekeceklerini düşündükleri doğum ağrılarıdır. Sırf bu ağrıları yaşamamak için pek çok kadın daha riskli olmasına rağmen sezaryen doğuma yönelmektedir. Ağrısız doğum dediğimiz bu yöntemde ilaçlarla doğum esnasında anne adayının duyduğu ağrıyı yok ediyoruz. Buna 'ağrısız doğum', 'doğum analjezisi' veya 'doğum anestezisi' de denebilir. Epidural analjezi oldukça sık kullanılan ağrısız doğum şeklidir.” dedi. Ve bu şekilde ağrı duymadan rahat bir doğum yaparak bebeklerine kavuştuklarını dile getirdi...a

Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:06/02/2016
Okunma Sayısı:7735
Soru sor